Kibertámadás érte a TikTok-ot, több népszerű profilt is feltörtek

2024. június 05.
9.4661
csirkee profilja, adatai
csirkee
A kínai ByteDance tulajdonában álló közösségi média platform legfrissebb közlése szerint kibertámadást hajtottak végre ellenük, melynek során sikerült többek között olyan profilokat is feltörni, mint a CNN, de Paris Hilton fiókjánál is próbálkoztak, azonban ott nem jártak sikerrel.

A TikTok a kidertámadást követően azonnal elkezdett azon dolgozni, hogy minél előbb visszaállítsák a feltört profilokat. A vállalat nem árult el több részletet az incidens kapcsán, így nem tudni, hogy a hackereknek hogyan sikerült feltörni a profilokat. A támadás egyébként néhány nappal azután történt, hogy Donald Trump, volt amerikai elnök is csatlakozott a platformhoz.

Trump egy rövid kampányvideót osztott meg, amit rövid idő alatt több millióan likeoltak és el is kezdték követni a volt elnököt. Érdekesség, hogy Trump annak ellenére csatlakozott a TikTokhoz, hogy elnöksége idején nemzetbiztonsági okokból megpróbálta betiltani azt. Most Biden és csapata is ezen dolgozik, a kínai vállalatnak azonban már van megoldása a problémára.
4 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Majd megbosszulja Kína. röhögő smiley

válasz erre

betyár

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Előfordul az ilyen.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nahát.

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Gondolom nem először és nem is utoljára. Csak nem kerül terítékre.

válasz erre