Kevés iPhone-t vettek az emberek az elmúlt negyedévében

2024. május 03.
17.9351
csirkee profilja, adatai
csirkee
A napokban megjelent a cupertinói techvállalat 2024 első negyedéves pénzügyi eredményei, melyek hardver fronton nem túl erősek, az iPhone eladások több mint 10 százalékkal estek vissza az előző év azonos időszakához képest, miközben a szolgáltatások iránti kereslet megnőtt.

Kevesebb mint egy héttel a várva várt iPad hardveresemény előtt az Apple megosztotta legfrissebb bevételi eredményeit. Az iPad bevételei ismét jelentősen csökkentek, éves szinten 17 százalékkal, aki nem meglepő, hiszen vélhetően sokan az új generációs modellekre várnak. Ezzel párhuzamosan az iPhone-eladások is kissé visszaestek, miközben a cég szolgáltatási üzletága továbbra is növekszik, az elmúlt negyedévben 14 százalékkal nőttek.

Az Apple azt nem részletezte, hogy mennyire fogytak jól az idén februárban megjelent Vision Pro termék, melyeknek gyártási kapacitását nemrégiben csökkentette a cég. 2024 első három hónapjában az Apple eladásai 4 százalékkal, 90,8 milliárd dollárra estek vissza tavalyhoz képest. Mind a befektetők, mind pedig a rajongók leginkább az idei WWDC konferenciát várják, ahol végre szó esik a sokat emlegetett mesterséges intelligenciáról is.
3 hozzászólás

Fikarc

2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Hónapok óta arról írogat mindenki, hogy idén sok változás lesz, szóval várják az újat.

válasz erre

petrovicsz

2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Azért nem féltem őket... mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Gondolom nekik ez így is öröm, hiszen a szolgáltatás a könnyebb pénzkereset.

válasz erre