Két halálos Tesla balesetet is vizsgálnak az amerikai nyomozók

2022. július 08.
43.2351
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nyomozói újabb két halálos Tesla balestet vizsgálnak ki, melyek a közelmúltban történtek, az egyik Kaliforniában történt, ahol egy gyalogost ütöttek el, a másik pedig Floridában történt, ahol két ember is az életét vesztette.

A legutóbbi floridai baleset következtében a Tesla vezetője és utasa is életét veszítette, amikor egy álló vontatónak ütköztek. Egyelőre nem tudni, hogy az Autopilot aktiválódott-e a baleset idején, vagy sem. Jelenleg 16 olyan balesetet vizsgál a hivatal, ahol az Autopilotot használó Tesla-tulajdonosok álló járműveknek ütköztek, aminek következtében sokan megsérültek.

Az esetek többsége sötétedés után történt, amikor a szoftver figyelmen kívül hagyta egy-egy baleset helyszínén a figyelmeztető lámpákat, fáklyákat, kúpokat és a megvilágított táblákat. A Tesla járműi vezetik a kormány azon járműbaleseteinek listáját, amelyek az aktív vezetőt segítő funkciók használata közben következnek be.
4 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát számítástechnika ide gépek oda, semmivel sem javítják a legtöbb ember képességeit, mert azért az agyunk még mindig villámgyorsan reagál.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát igen, az önvezető autó csak egy gép...

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

De durva!

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ó mennyi ilyen lesz még... Nem tudom miért bíznak sokan annyira a gépekben hogy jobbak lehetnek mint az ember...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink