Két halálos Tesla balesetet is vizsgálnak az amerikai nyomozók

2022. július 08.
43.3071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nyomozói újabb két halálos Tesla balestet vizsgálnak ki, melyek a közelmúltban történtek, az egyik Kaliforniában történt, ahol egy gyalogost ütöttek el, a másik pedig Floridában történt, ahol két ember is az életét vesztette.

A legutóbbi floridai baleset következtében a Tesla vezetője és utasa is életét veszítette, amikor egy álló vontatónak ütköztek. Egyelőre nem tudni, hogy az Autopilot aktiválódott-e a baleset idején, vagy sem. Jelenleg 16 olyan balesetet vizsgál a hivatal, ahol az Autopilotot használó Tesla-tulajdonosok álló járműveknek ütköztek, aminek következtében sokan megsérültek.

Az esetek többsége sötétedés után történt, amikor a szoftver figyelmen kívül hagyta egy-egy baleset helyszínén a figyelmeztető lámpákat, fáklyákat, kúpokat és a megvilágított táblákat. A Tesla járműi vezetik a kormány azon járműbaleseteinek listáját, amelyek az aktív vezetőt segítő funkciók használata közben következnek be.
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 11 hónapja és 10 napja

Hát számítástechnika ide gépek oda, semmivel sem javítják a legtöbb ember képességeit, mert azért az agyunk még mindig villámgyorsan reagál.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 11 hónapja és 11 napja

Hát igen, az önvezető autó csak egy gép...

válasz erre

Levi87

1 éve, 11 hónapja és 11 napja

De durva! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 11 hónapja és 11 napja

Ó mennyi ilyen lesz még... szomorú smiley Nem tudom miért bíznak sokan annyira a gépekben hogy jobbak lehetnek mint az ember...

válasz erre