Két év kihagyás után a Blue Origin ismét a magasba emelkedett

2024. május 21.
4.2321
csirkee profilja, adatai
csirkee
Közel két év után ismét elindult a Blue Origin New Shepard rakétája, több turistával a fedélzetén - többek között egy 90 éves emberrel -, hogy egy rövid időre elérjék a világűr határát, majd visszaérkezzenek a Földre, ráadásul mindezt alig 10 perc alatt tegyék meg.

A Blue Origin NS-25 missziójának keretében vasárnap újra felemelkedett az űrvállalat New Shepard rakétája, melynek fedélzetén az eddigi legidősebb ember is tartózkodott, a 90 éves és 250 napos Ed Dwight. Korábban ezt a rekordot a színész, William Shatner tartotta, aki 2021 okóberében szintén a Blue Originnel utazott az űr peremére, akkor 90 éves és 205 napos volt a Star Trek sztárja.

A vasárnapi misszió során a New Shepard 105 kilométeres magasságba emelkedett a hatfős (többségében fizetős) legénységgel a fedélzetén, ekkor az őket szállító kapszula levált a rakétáról és ejtőernyővel biztonságosan visszatértek a Földre. Kellemetlenség azonban így is volt, ugyanis a három ejtőernyőből csak kettő nyílt ki, emiatt kissé rázósra sikeredett a visszatérés. Az utazás mindennel együtt alig 10 percig tartott.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

Levi87

1 hónapja, 6 napja

Drága percek ezek az utazóknak. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 6 napja

Menő lehet nagyon.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 6 napja

Ez már fél siker.

válasz erre

Hentes

1 hónapja, 1 hete

Na ez legalább sikeres "űrbe" jutás volt, már az is valami.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 1 hete

Hogy lehetnek még mindig ekkora bénázások? meglepett smiley

válasz erre