Készpénzre váltást ígérve lopott kriptovalutákat egy londoni férfi

2022. május 17.
47.3751
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Egy londoni férfi késsel is hadonászott, amikor az áldozatai nem akarták odaadni a számára értékes kriptovalutákat, ami jelen esetben - a megszokott virtuális tér helyett éppen egy autóban, készpénzre váltáskor zajlott.

Az eset után a 21 éves srác 5 év letöltendő büntetést kapott. A ma már nagy népszerűségnek örvendő kriptovilág természetesen a bűnözőket is nagyon vonzza. A lopások is egyre gyakoribbak, ám egy fiatal elkövető tette most nagy hírverést kapott a médiában. A jómódban élő Karim Hassan az interneten azzal hirdette magát, hogy készpénzre tudja váltani a kriptovalutákat.

Az áldozataival még személyes találkát is megejtett, majd az autójába ültettek őket. A fenyegetőzéseit tovább fokozta, hogy kést is rántott és hadonászni kezdett vele. A fizikai bántalmazás mellett többféle fenyegetéssel, mint nemi erőszakkal, gyilkossággal és csonkítással is sarokba próbálta szorítani az ügyfeleit.

Az esetre úgy derült fény, hogy az egyik áldozat a verés után sikeresen megszökött. Megjegyezve a rendszámot átadta az ügyet a rendőrségnek, akik viszonylag hamar, pár napon belül elkapták a fiatal férfit. Az eltulajdonított kriptovaluták mellett bankártyák és több értékes tárgy is Hassan birtokában volt. A férfi mindössze 3 rablást ismert be és összesítve nagyjából 16 millió Ft-nyi kárt okozott.
4 hozzászólás

Levi87

2 éve, 9 napja

De ki hitte ezt el? meglepett smiley Azt gondolnám hogy aki mozog a kriptopénzek világában, az azért ennyire nem hülye.

válasz erre

inkognito

2 éve, 9 napja

Elég könnyen átverte az embereket.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 9 napja

A sok bal****. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

2 éve, 9 napja

Olyan nagy kárt nem is okozott.

válasz erre