Advertisement

Katonai szakértők szerint a következő háború már az űrben lesz

2022. november 30.
46.5881
csirkee profilja, adatai
csirkee
A közelmúltban megrendezett Ausztrál Stratégiai Politikai Intézet konferenciáján esett szó egy lehetséges űrháborúról, melynek egyre biztosabb jelei vannak - állítják katonai szakértők, akik már most arra figyelmeztetnek bennünket, hogy a jövőben Oroszország és Kína indíthat el egy ilyen eseményt.

Február 24. óta kissé megváltozott a világ és az életünk is, hiszen a szomszédunkban háború tört ki, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát. A The Guardian beszámolója szerint a nemrégiben tartott katonai konferencián űrparancsnokok arra figyelmeztetnek minket, hogy egy pusztító háború kezdődhet az űrben a jövőben.

A vezetők hangsúlyozták, hogy Kína és Oroszország már bebizonyította, hogy képesek és talán hajlandók is egy ilyen háború kirobbantására, és hangsúlyozták a szövetségesekkel, köztük Ausztráliával való együttműködés fontosságát az ilyen fenyegetések ellen.

Nina Armagno altábornagy, az Egyesült Államok Űrhaderejének személyzeti igazgatója szerint amikor tavaly Oroszország megsemmisítette Amerika egyik műholdját, volt az egyik jele annak, hogy egy háború kirobbanhat az űrben. A katonai szakértők azt is kifejezték, hogy a háborút valószínűleg nem fogjuk látni, de már a kezdetektől érezni fogjuk a hatását itt a Földön.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 6 napja

A háború bárhol is zajlik, háború.

válasz erre

techiii

2 hónapja, 6 napja

Remélhetőleg ettől azért nem kell tartanunk.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 6 napja

Vagy szimplán a kibertérben.

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 6 napja

****a. Basszuk szét az űrt is..

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 6 napja

A háború mindenképp ****, bárhol is van.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 6 napja

Ebben a jó hír, hogy legalább nem döglünk meg feltétlenül...

válasz erre