Júliusban jöhet a Starship következő tesztje, ahol már bevetnék a robotkarokat is

2024. június 18.
8.7841
csirkee profilja, adatai
csirkee
A hónap elején immáron a negyedik Starship tesztet hajtotta végre a SpaceX, ami minden eddiginél sikeresebb lett, ugyanis a hatalmas űrhajó egyben tért vissza a Földre, ráadásul a Super Heavy hordozórakéta is robbanás nélkül tért vissza a Földre, de hamarosan jöhet az újabb tesztrepülés.

Elon Musk nagyon elégedett volt a Starship legutóbbi tesztjével, ami nem meglepő, hiszen ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk a csillagközi utazáshoz. A jelenlegi tervek szerint már júliusban megtörténhet az ötödik teszt, melynek során már be akarják vetni azokat a robotkarokat, melyek képesek elkapni a visszatér Super Heavy rakétát, hogy újból lehessen használni.

A Falcon 9 hordozórakéta sorozat sikerének köszönhetően a cég már többször is bebizonyította, hogy képes újrafelhasználható rakétákat megvalósítani. A Super Heavy esetében azonban van némi változás, ugyanis a rakétának nincsenek leszálló lábai, azaz egy robotkar (Mechazilla torony) szükséges ahhoz, hogy a jövőben újra lehessen használni az eszközt. A Mechazilla torony, mely az ötödik teszt során megpróbálja majd elkapni a hordozórakétát visszatéréskor. Ha sikeres lesz, a manőver lehetővé teszi a SpaceX számára, hogy sokkal gyorsabban beállítsa a Super Heavy rakétát egy újabb kilövésre.
sikeresebb lett, ugyanis a hatalmas űrhajó egyben tért vissza a Földre, ráadásul a Super Heavy hordozórakéta is robbanás nélkül tért vissza a Földre, de hamarosan jöhet az újabb tesztrepülés.'>
4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 napja

Hadd szóljon! mosolygó smiley

válasz erre

zender

1 hónapja, 3 napja

Nem túl nagy léptekkel, de azért haladnak...

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 napja

Kíváncsi leszek, emberes teszt mikor jön. Van legalább élőlényes.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 3 napja

Na ez érdekes lesz. Kíváncsian várom.

válasz erre