Jövő héten érkezhet a Windows 10 Mobile

2016. január 15.
9051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Számos arra utaló információt kaptunk, hogy a Windows 10 Mobile frissítés első hulláma (Windows Phone 8.1-es készülékekre) a jövő héten végre megindulhat.

Ugyan a Microsoft elhalasztotta mobil operációs rendszerének frissítését decemberről, sem okot, sem új időpontot nem közölt ennek kapcsán.

Okként valószínűleg az merült fel, hogy nem tudták olyan állapotba hozni az operációs rendszert, hogy azt kigördíthessék az ünnepek előtt - nagyobb problémáktól mentes állapotban. Az időpont kapcsán csak pletykákból élünk, ezelőtt felbukkant január 12.-e, ami az idei első Patch Tuesday volt, de aznap egy Windows Phone 8.1-es készülék sem kapott frissítést - ez tényleg csak egy pletyka volt, semmilyen hivatalos közleménnyel nem lehetett alátámasztani. Ezután a lengyel T-Mobile ügyfélszolgálata jelezte, hogy a Lumia 640 tulajdonosok már frissíthetnek, de azt, hogy a frissítés tényleg megérkezett, nem láttuk, hogy bárki megerősítette volna - sőt, kiderült, hogy ezt a bejegyzést törölték is. Később a horvát ügyfélszolgálat már elárulta, hogy a Windows 10 Mobile frissítés első hulláma január 14 és 21 között indulhat meg.

Január 14. már elmúlt, a mai napnak is lassan vége és itt van a hétvége. Ez erős gyanú lehet arra, hogy a frissítést leghamarabb már csak jövő héten várhatjuk, erre az is ráerősít, hogy a francia Bouygues Telecom a Twitteren egy felhasználónak azt a választ adta, hogy a Windows 10 Mobile a jövő héttől lesz elérhető - ők ezt annyival egészítették ki, hogy közzétették azon készülékek listáját, amelyek szerepelnek az első hullámban (lényegében az 1 GB vagy annál több RAM-mal rendelkező, eredetileg Windows Phone 8.1-gyel (nem 8.0-val, kivéve a Lumia 1520) kiadott készülékek), nevezetesen: Lumia 635, 640, 640XL, 730, 735, 830, 930, 1520, 532/535/540/636/638.

Egy másik jele a közelgő frissítésnek a Microsoft egy jelenleg belső bétatesztben lévő alkalmazása, amely a "Windows 10 Mobile Upgrade Advisor" névre hallgat. Először csak képernyőképeket kaptunk róla, a mai nap viszont felbukkant a Windows Áruházban is, azonban még most sem tölthető le. Az alkalmazás tesztelése valószínűleg a jövő hét elejére befejeződik és ahogy a Windows 10 Mobile elérhetővé válik, ez az alkalmazás is beszerezhető lesz. A célja a frissítésre való felkészülés segítése: nem csak ellenőrzi, hogy elérhető-e a frissítés, segít megállapítani, hogy van-e elég hely a telefonon, és amennyiben nincs, úgy javaslatot tesz arra, hogy mely fájlokat mozgassuk át (ideiglenesen) SD kártyára vagy más adathordozóra.

Arról, hogy mi lesz a frissítésként megjelenő Windows 10 Mobile verziószáma, nincs konkrét, egységes információnk. Az nagyon valószínű, hogy a 10586-os buildek valamelyikét kapjuk majd, a Telekom a kicsit régebbi .36-osat (lengyel ügyfélszolgálat) és a legutóbbi .63-asat (holland) is megemlítette. Egyes, a Windows Insider programban résztvevő felhasználók szerint a 10586.63 már elég stabilnak tűnik, és viszonylag kevés kellemetlenséggel találkoztak a használatakor, de volt, aki azt mondta, hogy az ő Lumia 930-a továbbra is sokkal rosszabb akkuidővel rendelkezik, mint mikor Windows Phone 8.1-et használt. Úgy tűnik, hogy firmware frissítést nem kapunk a rendszer mellé, de erről nincsenek információink.
nincs még hozzászólás