Jön a Maxthon böngésző linuxra

2013. szeptember 26.
2.4361
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Maxthon egy felhő alapú ingyenes böngésző, Windows, Mac és mobil platform mellé nemsokára  megjelenik Linuxra is.

A böngészővel először 2002-ben találkozhattunk, ekkor jelent meg Windowsra. A mobil verzió Androidra és iOS-re 2012-ben követte, majd utána érkezett meg Mac-ra is még ebben az évben, nemsokára pedig már Linux felhasználók is élvezhetik az általa nyújtott előnyöket.

Sajnos egyelőre még nincs pontos megjelenési időpont.

 

Mi is teszi a Maxthont különbözővé?

Ez egy olyan böngésző, amiről valószínűleg nem nagyon hallottál, azt is lehetne gondolni, hogy nem más mint egy másolat valamelyik másik népszerű társáról, de van néhány egyedi jellemzője, ami kedveltté teheti felhasználók között.

http://youtu.be/1bEgTjQYx4Y

Egy-két példa ezekre az egyedi funkciókra:

Első ilyen a "Cloud Push", ami lehetővé teszi, hogy akinek van Maxthon fiókja az bármilyen internetes tartalmat elküldjön egyik eszközről a másikra. Például az asztali számítógépen futó Maxthon böngészőn látott tartalmat egy gombnyomással el tudjuk küldeni a szintén Maxthont használó iPad táblagépünkre.

Ezt a funkciót nem csak saját eszközeink között tudjuk könnyedén használni, hanem akár másnak is elküldhetjük e-mailben vagy SMS-ben is. A célszemélynek nem muszáj Maxthont használnia, vagy akár feltelepítenie azt, ugyanis a tervek szerint a Maxthon kompatibilis lesz a legtöbb platformmal.

A "Cloud Download" egy másik eszköz, ami egyedülállóvá teszi ezt a böngészőt. Ez nem egy hagyományos biztonsági mentés funkció, a felhőbe feltöltött biztonsági mentéseket elérhetővé teszi minden Maxthon böngészővel rendelkező eszközünkön, így bármikor könnyedén hozzáférhetünk az adatainkhoz.

További funkciói:

-Lapok szinkronizálása, könyvjelzők, előzmények és beállítások
-Éjszakai-üzemmód & fényerő beállítások
-Gesztusok ellenőrzése
-Kompatibilitás Chrome alkalmazásokkal

Ezek a funkciók hasznosak, vagy inkább veszélyesek? Valószínűleg a kettő között. Nagy lehetőség van abban, hogy szinte bárhonnan, bármikor elérhetjük az elmentett adatainkat, de ha esetleg valaki feltöri ezt a tárolót, akkor minden ott tárolt adatot könnyedén letölthet és akár vissza is élhet velük. A Maxthon ennek elkerülés végett a lehető legjobb titkosításokat használja és büszke a "C4- Cloud Endine" névre hallgató elosztott architektúrájú tárolására, ami ezeket a visszaéléseket hívatott megakadályozni.

 
nincs még hozzászólás