Jól halad az olasz hadsereg LibreOffice migrációja

2016. szeptember 22.
1.9041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Évről évre egyre több kormány, közoktatási intézmény, sőt a hadsereg is igyekszik átállni az open source megoldásokra, melyekkel rengeteg pénzt spórolnak, és ehhez a mozgalomhoz tavaly csatlakozott az olasz hadsereg is.

Az olasz katonaság a friss jelentések szerint pontosan halad a LibreOffice migrációval. Maga a projekt körülbelül egy éve kezdődött, akkor az volt a terv, hogy pár év alatt 150 ezer munkaállomásra kerül LibreOffice és fokozatosan kiváltják ezzel a Microsoft Office-t.

A tavaly megkezdett munka első fázisa kész van, több mint 8000 PC-re került nyílt forráskódú irodai szoftvercsomag. A LibreDifesa projekt végére ha nem is érik el a tervezett 150 ezres darabszámot, abban biztosak, hogy több mint 100 ezer gép integrálódik majd az open source rendszerbe, ezzel pedig európai szinten a legnagyobb nyilvántartott ökoszisztéma lenne.

Úgy fest, hamar megszerették a nem Microsoft szoftvereket, hiszen a hadsereg már tervezi, hogy a munkaállomások valamely Linux disztribúcióra állnak át, amiket a Zimbra termékcsaláddal ruháznak fel.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

8 éve, 2 hónapja

De tök jó ez amúgy. mosolygó smiley Nálunk is lehetne, de minek, ingyenesből nem lehet lopni ugye...

válasz erre

Santonio

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

Na igen, vannak jó példák a világban, csak kicsit merészebbnek kéne lenni. wtf smiley

válasz erre

Porthos

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

Nagyon jó ezt olvasni. mosolygó smiley

válasz erre