Jól fogytak az új iPhone-ok, de tavalyhoz képest így is csökkent az Apple bevétele

2023. november 03.
17.2371
csirkee profilja, adatai
csirkee
Sok vállalattal ellentétben a cupertinói cég pénzügyi éve októbertől szeptemberig tart, így tegnap megjelent a 2023-as évre vonatkozó negyedik negyedéves pénzügyi beszámoló, melyből kiderül, hogy 89,5 milliárd dolláros bevételt ért el, ám ez a szám még mindig kisebb, mint tavaly azonos időszakban.

Az Apple szeptemberben dobta piacra legújabb iPhone és Watch készülékeit, melyekre sokan vártak és szépen fogytak is, annak ellenére, hogy több probléma is adódott velük. Ennek köszönhetően az előző negyedévhez képest sikerült bevételeit növelnie, ám ez még mindig elmarad a tavalyi számhoz képest, és ez zsinórban a negyedik ilyen negyedév.

Ez leginkább annak köszönhető, hogy nem sikerült elég számítógépet eladniuk, ami nem meglepő, hiszen éppen a napokban mutatták be az M3 chipkészületükkel felszerelt új gépeiket. Ráadásul a hírek szerint novemberben még bemutatkozhatnak az új iPadek. A Q4-es adatokat szépítik a szolgáltatásokból származó bevételek, melyek 22,3 milliárd dollárt termeltek, az iPhone-ok eladásokból pedig 43,81 milliárd dollár jött össze.
3 hozzászólás

petrovicsz

1 hónapja, 1 hete

Majd megtolja a Karácsony.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete

Hát azért nem sajnálom őket.

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 1 hete

Brutál pénzek ezek így is úgy is!

válasz erre