Jobb Synaptics touchpad támogatás érkezik a Linux kernelbe

2020. október 08.
3.4901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
Nyilván nem csak a Synaptics, hanem a felhasználók számára is elengedhetetlen, hogy a cég által készített touchpad-ek megfelelően működjenek partnerei laptopjain, így folyamatosan küldik az új driver frissítéseket a Linux kernelbe.

A Synaptics egyik mérnöke, most egy újabb adag fejlesztést küldött be a Linux kódjába, amely az RMI4 Function 3A (F3A) támogatást hozza el a rendszerbe. Az F3A funkciót használják a Synaptics legújabb fejlesztésű touchpad-jei és clickpad-jei, így ez elengedhetetlen ahhoz, hogy azok tökéletesen használhatóak legyenek Linux rendszerekkel.

Az F3A támogatás után rögtön két újabb patch-et is beküldtek, amelyek aktiválják a kívánt funkciókat az érintett laptop modelleken. Az első patch a v8 bootloader-t, míg a második az InterTouch támogatást aktiválja.

Ezen kódok a Linux kernel 5.10-s verziójába fognak bekerülni, melynek beolvasztási ablaka jövő héten zárul, azaz onnantól ehhez a verzióhoz új funkció nem vagy csak nagyon indokolt esetben fog bekerülni és inkább a hibajavításokra koncentrálnak. A végleges 5.10-es kiadás - ha nem találnak súlyos hibát a tesztelés során - még az év vége előtt kiadásra kerül.
4 hozzászólás

rDAVE

3 éve, 5 hónapja és 10 napja

Nekem ez az első laptopom a mostani, fogalmam sincs a tácspadhoz. Linuxon többnyire működik, klikkel, görget. Winhez meg van a Lenovo oldalán "Elan, Synaptics driver", azzal fullos.

válasz erre

VDemon

3 éve, 5 hónapja és 10 napja

Nagyon helyes. Csomó funkció sokáig szokott hiányozni Winhez képest. Remélem, ebben is jobban teljesít majd.

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 5 hónapja és 10 napja

Király, annak idején sokat szoptam vele Ubuntun.

válasz erre

login_password

3 éve, 5 hónapja és 10 napja

Ezek kellenek.

válasz erre