J.K. Rowling hat új Harry Potter történetet írt

2014. november 02.
8851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
A minap volt Halloween, ami a varázslók számára fontosabb ünnep, mint a karácsony (utóbbit is ünneplik, de közel sem annyira jelentős).
 

J.K. Rowling ennek apropóján hat új történetet osztott meg a rajongókkal a Pottermore-on. Az egyik egy részletes jellemrajz Dolores Umbridge-ről, a Mágiaügyi Minisztérium egyik tagjáról. A nő rajong a rózsaszín holmikért és több fura hóbortja is van. A karaktert Rowling egyik volt tanára ihlette, akit különösen nem kedvelt.
?Már többször is tapasztaltam, hogy aki a feltűnően csöpögős dolgokért rajong, meglehetősen könyörtelen világnézettel rendelkezik. Umbridge arra vágyik, hogy irányítson, büntessen és fájdalmat okozzon a törvény nevében. Véleményem szerint ez pont ugyanannyira elítélendő, mint Voldmert nagyúr leplezetlen gonoszsága.?
A történetből egy másik égető kérdésre is választ kapunk. Arra, hogy A halál ereklyéiben miért állt Umbridge Voldemort oldalára.
?Amikor a Minisztérium irányítását a bábként rángatott Pius Thicknesse vette át és a Sötét Nagyúr több követője is odakerült, Dolores végre igazán elemében lehetett. Világossá vált számára, hogy a Halálfalókkal sokkal több a közös vonása, mint Albus Dumbledore-ral. Nemcsak régi állását kapta vissza, hanem egy új tisztséggel is felruházták: ő lett a Mugliivadék-ellenőrző Bizottság vezetője. Ez lényegében egy olyan bíróság, mely muglikat ítél börtönbüntetésre azért, mert csak ?lopták? pálcájukat és varázserejüket.?
Érdekességek a másik öt történetből:

Trelawney professzorról: Házassága azért hiúsult meg, mert nem volt hajlandó felvenni a Higginbottom vezetéknevet.

A thesztrálokról: Ragadozók, azonban ?aki bízik bennük, azt hűségükkel és engedelmességükkel jutalmazzák.?

A Mágiaügyi miniszterekről: Albert Boot (1747-1752). Kedves, ám ostoba. Egy rosszul lereagált koboldlázadás után mondott le. Basil Flack (1752). A legrövidebb ideig hivatalban lévő miniszter. Mindössze két hónap után mondott le, amikor a koboldok egyesítették erejüket a vérfarkasokkal.

A varázslók neveiről: Serius Black rokonságának az a szokása, hogy ?utódaikat csillagokról és csillagjegyekről nevezik el (ez nagyravágyásukra és büszkeségükre utal).?

Az Azkabanról: Rowling ezúttal minden eddiginél világosabbá teszi a Guantánamói-öböllel való párhuzamot. ?Soha egy miniszter sem gondolt rá, hogy bezárassa az Azkabant. Szemet hunytak az intézmény embertelen körülményei felett. Hozzáállásukat a börtön tökéletes működésével és biztonságával igazolták.?
nincs még hozzászólás