Jelentősen erősítené pozícióját az AOC és Philips monitorok tulajdonosa Magyarországon

2024. június 10.
7.0423
marco profilja, adatai
marco
A múlt héten rendhagyó eseményre került sor hazánkban, hiszen az AOC és a Philips monitorok mögött álló gyártó, a TPV Technology nemigen tartott még Magyarországon sajtóeseményt, ez azonban most megtört - és a cég képviselői fel is vázolták jövőbeli terveiket a hazai piacot illetően.

A két ismert márka gyártója a maga közel 33 százalékos részesedésével az egyik legerősebb piaci szereplő a világon, hiszen rengeteg tévébe és monitorba gyárt megjelenítőket, miközben saját brandjeiket is rendre próbálja minél erősebb helyezésbe tolni, ami itthon a harmadik helyre elég a Samsung és az LG - akik közösen a magyar eladások 50 százalékáért felelősek - mögött.

Ez egész pontosan 10 százalékos részesedést jelent jelenleg, amit az elkövetkező időkben 15%-ra szeretne feltornázni a TPV Technology hazai képviselete. Ez nem tűnik nehéz túl feladatnak egyébként, hiszen a hagyományos, munkára szánt monitorok mellett a gaming szcénának is kínálnak már kiváló minőségű kijelzőket, ráadásul néhány innovatív megoldással is találkozhatunk a kínálatban.


A gyártó kifejezetten ügyesen szegmentálja az egyes típusokat, így a belépőszintű, irodai munkára szánt eszközök mellett a kreatív szakemberek és a megjelenítőket digitális munkára használó felhasználók után a már említett gaming monitorokkal is erős célközönséget találnak itthon, ez pedig egy igencsak feltörekvő szegmens, hiszen idén akár 50 százalékos piacbővülést is prognosztizálnak a szakemberek. Ez utóbbiak az Evnia modellekkel szerepelnek a Philips kínálatában, amelyek már a tévékből is ismert Ambiglow-t is megkapták.

A cég munkatársai a sajtóeseményen kiemelték, hogy kiemelt figyelmet fordítanak az OLED technológiára, amelynek első tesztfecskéi az Androgeeken is hamarosan várhatók.
5 hozzászólás

Porthos

2 hete

Hajrá, legyen csak verseny, mert eléggé egy (vagyis két) pólusú ez a piac.

válasz erre

Levi87

2 hete

AOC *****jó, de csak a középmezőnytől. Az olcsókban én mindig csalódtam, bár tény hogy nem volt drága egyik sem.

válasz erre

Sose hittem volna hogy az AOC és a Philips egy cégé. meglepett smiley

válasz erre

TEchie

2 hete

Azért nem lesz olyan könnyű lenyomni egy Samsungot szerintem.

válasz erre

Ronalddo

2 hete

Reméljük jönnek jó árak is mellé. kacsintó smiley

válasz erre