Izrael bemutatta új, mesterséges intelligenciával ellátott következő generációs Merkava tankját

2023. szeptember 21.
17.5911
csirkee profilja, adatai
csirkee
Izrael hadrendbe állítja új, Merkava Barak típusnevű, csúcstechnológiás, ötödik generációs harckocsiját, melyben már egy mesterséges intelligencia segíti a katonákat, hogy minél gyorsabban és pontosabban tudjanak célozni, ezáltal időben meg tudják semmisíteni ellenségeiket, mielőtt azok lecsaphatnának.

Az elmúlt öt évben az izraeli védelmi minisztérium és az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közösen fejlesztették az újgenerációs tankot, mely állításuk szerint kulcsfontosságú a nemzet jövője szempontjából. A korábbi változatokhoz képest a fejlesztések magukban foglalják a legújabb technológiákat, például érzékelőket, mesterséges intelligenciát, hálózatépítést és aktív védelmi rendszereket.

A Barak (Villám) várhatóan 2025 végére felváltja az összes létező Merkava 4 harckocsit a 401. dandárban. A harckocsi megkapja az Elbit Systems által kifejlesztett IronVision sisakot is, melynek köszönhetően a katonáknak nem kell kinézniük a tankból, hogy tájékozódni tudjanak, minden információt megkapnak a sisakban. A Barak továbbá érintőképernyőkkel és egy működő alkalmazásbolttal is fel van szerelve, hogy segítse legénységét a küldetések során.
3 hozzászólás

TEchie

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

De brutál!

válasz erre

betyár

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Durva cucc lesz ez.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 3 napja

Csak nehogy öntudatra ébredjen...

válasz erre