Itt az új Nokia G42, amit már otthon is könnyedén javíthatunk

2023. június 28.
14.8251
csirkee profilja, adatai
csirkee
AHMD Global, a Nokia telefonok gyártója bemutatta legújabb 5G-s készülékét, a Nokia G42 okostelefont, mely mát a fenntarthatóság jegyében készült, ugyanis akkumulátorát, képernyőjét vagy töltőcsatlakozóját könnyedén kicserélhetjük otthon egy javítókészlet segítségével.

A napokban döntött az Európai Unió arról, hogy 2027-től már olyan készülékeket kell gyártania a techvállalatoknak, melyeknek az akkumulátora akár otthon is cserélhető. A jelek szerint a Nokia már felkészült erre, ugyanis legújabb készülékük a G42 5G-s okostelefon Quickfix-javíthatósággal rendelkezik. Ez annyit tesz, hogy akár otthon is kicserélhetjük a törött kijelzőt, az akkumulátort vagy a töltőcsatlakoztatót.

A vállalat az iFixit csapattal együttműködve egy lépésről lépésre haladó javítási útmutatót és megfizethető cserealkatrészeket biztosítanak a vásárlóknak. A Nokia G42-ben a Qualcomm Snapdragon 480+ lapkája működik, 6,56 hüvelykes HD+ kijelzővel rendelkezik, egy 50 megapixeles kamera gondoskodik a képalkotásról, mely mesterséges intelligenciával dolgozik. A készülék akkumulátora egyetlen töltéssel akár 3 napig is bírja, és 800 teljes töltés után is megőrzi az eredeti kapacitásának legalább 80%-át.

A Nokia G42 lila és szürke színekben lesz elérhető Magyarországon 6/128 GB-os változatban, 99 990 Ft ajánlott fogyasztói áron, július elejétől.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

3 hónapja,

És annyi lesz egy alkatrész, hogy egyszerűbb ha veszel egy új telót.

válasz erre

Porthos

3 hónapja,

Visszza a múltba bakker nagyon kemény.

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja,

****a ez az otthoni javítás dolog, nem tudom mi lesz a nagy EU-s kötelezőből is, kíváncsian várom.

válasz erre