Itt a vége: nyugdíjaztatja a Microsoft az Internet Explorert

2021. május 20.
33.3961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Microsoft már jó ideje lélegeztetőgépen tartja az Internet Explorert, hiszen hiába vezették be 2015-ben az Edge rendszert, mégis támogatják azóta is az elődöt, most azonban megálljt parancsolnak neki, és elkaszálják a notórius böngészőt.

2022. június 15-én nyugdíjaztatják az Internet Explorert, onnantól kezdve nem fogják támogatni a szisztémát. A Microsoft nagy döntő okként említi az Edge továbbfejlesztett kompatibilitását a modern webhelyekkel és a régi Internet Explorer szolgáltatásokkal, mint például az ActiveX, valamint az Edge sokkal jobb biztonságát is kiemeli.

Az Internet Explorer régebbi verziói hírhedtek voltak biztonsági réseik miatt, és az Internet Explorer 11 még mindig csak havi biztonsági frissítéseket kap, szemben az Edge és más modern böngészők sokkal gyakoribb biztonsági javításával.

A kivezetés már hamarabb megkezdődik, lévén 2021. augusztus 17-én a Microsoft 365 és más alkalmazások megszüntetik a szóban forgó böngésző támogatását, ugyanakkor az Edge 2029-ig továbbra is támogatja a régi Internet Explorer-alapú webhelyeket és alkalmazásokat majd.
5 hozzászólás

Levi87

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Nem is tudtam hogy még létezik!

válasz erre

inkognito

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Jó sokáig húzták.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Észre sem fogja venni senki.

válasz erre

techiii

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Még van aki használ ilyet?!

válasz erre

betyár

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Már éppen itt volt az ideje.

válasz erre