Itt a Spotify újdonsága: szöveges leírások alapján készít lejátszási listákat a mesterséges intelligencia

2024. április 08.
25.3121
csirkee profilja, adatai
csirkee
Manapság már egyre kevesebb olyan szolgáltatót találunk, aki nem használja ki a mesterséges intelligencia által biztosított lehetőségeket, és ez alól a kedvelt zenei streamingszolgáltató sem kivétel, akik béta verzióban elérhetővé tették újdonságukat, melynek köszönhetően az MI szöveges leírások alapján válogatott számlistát állít össze.

Az új funkció egyelőre az Egyesült Királyságban és Ausztráliában érhető el Prémium előfizetők számára béta verzióban, de a következő hónapokban további országok csatlakozhatnak ehhez a körhöz. Akik pedig az említett országokban élnek, azok a "saját könyvtár" funkcióban találják meg az AI lejátszási lista generátort.

A felhasználóknak néhány szóval le kell írniuk, hogy milyen zenelistát szeretnének hallgatni, például "érezzem magam úgy, mint aki egy egzotikus tengerparton pihen". Az AI ez alapján egy 30 dalból álló listát fog összerakni, ami a leírt hangulathoz a legjobban illik. Az eredményeket további utasításokkal lehet módosítani. A Spotify szerint így a jövőben sokkal pontosabb lejátszási listákat hozhatnak majd létre a felhasználók.
2 hozzászólás

Porthos

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nem rossz megoldás, tetszik. Kár hogy összességében az alkalmazás elég bugos még.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hát ehhez pont nem kell MI, csak ezzel a dumával akarják eladni, mert jól hangzik.

válasz erre