Itt a Neuralink konkurenciája, egy francia vállalat, akik agyhullámokkal írtak üzenetet Emanuel Macronnak

2024. május 31.
10.3841
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt hónapokban már bizonyított a Neuralink agy-számítógép interfésze, amivel egy lebénult férfi képes volt csak a gondolataival irányítani a kurzort, most azonban egy francia vállalat, az Inculsive Brains mutatta be technológiáját, amihez ráadásul nem kell megműteni az embert.

Komoly konkurenciája lehet Európában a Neuralinknek, ugyanis Paul Barbastre, a francia Inculsive Brains vezetője agyhullámokkal írt üzenetet az X-en Emanuel Macronnak. Az ENSZ mesterséges intelligenciáról szóló csúcstalálkozóján élőben mutatták be, hogyan működik az Emotiv eszköz, melynek egyik különlegessége az, hogy nem kell megműteni az embert ahhoz, hogy használni lehessen.

A bemutató során kicsit hosszadalmas volt megírni gondolatokkal az üzenetet, Barbastre elárulta, hogy az élő bemutató miatt kicsit izgult, emiatt nehezebb volt a koncentráció, de elmondása szerint a "hétköznapokban" sokkal gyorsabban lehet az eszközzel "írni". A rövid üzenetben még egy kép és néhány hangulatjel is helyet kapott, amit szintén az agyhullámokkal irányított kurzorral sikerült beilleszteni.Az eszközt kifejezetten olyan emberek számára tervezték, akik valamilyen okból kifolyólag mozgásképtelenné váltak. Számukra könnyebbé válhat a kommunikáció és a világ is megnyílhat, ha csak a gondolataikkal képesek lesznek majd irányítani a számítógépeket, okoseszközöket.

irányítani a kurzort, most azonban egy francia vállalat, az Inculsive Brains mutatta be technológiáját, amihez ráadásul nem kell megműteni az embert.'>
5 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 2 hete

NAgyon fejlődik a dolog, jó látni! Drukkolok!

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Elképesztő hol tart a technológia!

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Woooow. meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Wooooooow! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Na az a durva baszki! meglepett smiley

válasz erre