Itt a Flipp, a világ első bolondbiztos távirányítója

2017. június 05.
3.1931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Korunk távolról is vezérelhető műszaki cikkeihez rendszerint olyan távirányítókat terveznek a gyártók, amelyek általában több tucatnyi felesleges gombbal vannak ellátva, így jelentős részüket nemcsak, hogy nem ismerjük, hanem egyáltalán nem is használjuk.

A dán Synt nevű startup most ezt a problémát kívánja áthidalni Flipp nevű találmányával, amely a múlt héten került fel a Kickstarterre, mint a világ első olyan távirányítója, amelyen konkrétan nincsenek gombok.

A vezérlőt elsődlegesen zenelejátszáshoz álmodták meg, és jelenleg a Spotify, valamint a Sonos hang-rendszereivel kompatibilis, érdekessége pedig az, hogy még azok is könnyedén használhatják majd, akik azt sem tudják, hogy miként kell megfogni egy távirányítót.

A kis köralakú szerkezet két részből áll: fehér és fekete oldalból, amelyek mindössze nyomkodhatók és tekergethetők. Az egyszerűség kedvéért a szerkezet fehér oldalával a hangerőt állíthatjuk, a feketének a tekergetésével pedig a dalok és albumok között válogathatunk, a távirányító nyomkodásával pedig indítható és szüneteltethető a lejátszás.

A termékre egyébiránt meglepően gyorsan összejött a pénz a Kickstarteren, így átszámítva nagyjából 22 ezerért bárki berendelhet magának egy korai változatot - a távirányítóval és a kapcsolódó bázisállomással -, de jövőre már a boltokban is megtalálható lesz egy kicsivel magasabb áron.

Nézd nagyban ezt a videót!



5 hozzászólás

technomancer

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

Hatalmas! röhögő smiley Kell.

válasz erre

Porthos

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

Mint egy szappan. röhögő smiley Viszont tényleg nagyon egyszerű.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

Ez az amit részegen elsőnek falhoz vágsz.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

Az igen! röhögő smiley De marha jó cucc!

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

Érdekes fejlesztés! meglepett smiley

válasz erre