Ismét problémák az iPhone 6-al

2014. december 22.
6701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
E

gy újabb, az iPhone 6-okat érintő problémára derült fény a napokban.

Interferenciát okozhatnak az iPhone 6-ok NFC chipjeinél a különféle kiegészítők fém- és mágneses alkatrészei ? adta hírül a 9to5mac, hozzátéve, hogy a fő problémát az jelenti, hogy mindezt nem dokumentálta megfelelően az Apple, pontosabban csak a probléma online megjelenése után frissítette ennek megfelelően (és nagy csendben) az iPhone 6-okhoz járó dokumentációt.

Mindeközben az Apple a színfalak mögött már jelezte az MFi programjában résztvevő gyártók döntéshozóinak, hogy kerüljék a fémeket és a mágneseket kiegészítőikben, mert az iPhone 6 Plusok optikai képstabilizátorában is gondokat okozhatnak.

A cégnek már korábban is meggyűlt a baja a fémekkel és mágnesekkel, hiszem kiderült, az ilyen anyagokat tartalmazó kiegészítők zavarhatják az iPhone-ok iránytűjének működését, de persze ezt az egységet messze nem használják annyian, mint az NFC-t vagy a kamerát, ezért is komolyabb most a probléma.

Amint azt a lenti videó is mutatja, a felhasználók már szeptemberben, közvetlenül az iPhone 6-ok megjelenése után tapasztalták, hogy zavart okozhatnak a kamerában a mágnese kiegészítők, csak akkor még nem tudták, mi ennek az oka.

Forrás: 9to5mac, hvg
nincs még hozzászólás