iOS 7

2013. szeptember 19.
9051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Google folyamatosan tervezgeti és rendezi az Android rendszerét a Microsoft színekkel dobta fel a Windows Phone-t ami kezd elérni egy olyan szintre, hogy a vásárlóknak is tetszik.

De az Apple csak áll egy helyben és nem tesz egy lépést sem előre, sem hátra. Az utóbbi pár évben semmi forradalmit nem csinált, nem mutatott semmi újat. Ugyan az az unalmas, és közel sem hibátlan operációs rendszer fogadott minket az összes készüléken. Tim Cook anno júniusban jelentette be, hogy az Apple dolgozik az új iOS-en és ekkor mindenki felsóhajtott, hogy VÉGRE.

[display_video youtube=B4PcV06hz9g]

 



Ahogy a képen látható az értesítések ikonok elképesztően rondák és szembetűnően rossz az elhelyezkedésük. A operációs rendszer működése viszonylag gyors, de az átmeneti animációk lassúak és olyan érzést kelt a felhasználóba mintha laggolna a készülék. Ha egy animációt nem csinálnak meg jól annak bizony lesz vízhangja. Soha nem értettem miért kell túl lihegni az animációkat a menükezelésnél. Elég lenne egy egyszerűbb, ami jól működik, mint egy látványos ami akadozik.



Az iOS használata nem nehéz csak megszokást igényel. Az új ikonok, új betűtípus (Helvetica Neue) és az animációk miatt. Aki eddig iPhone-t használt még neki is időbe fog telni mire átszokik az új rendszerre. De ez még mindig nem magyarázat a telefon hatalmas árcédulájára. Az iPhone fanok ezt hatalmas újítást könyvelik el, pedig, ha ép ésszel belegondolunk, akkor a konkurencia rendszernél ezekre mind van lehetőség szabadon.



Az új operációs rendszer mellett pár új app is új külsőt kapott, és valószínű, hogy szépen sorba majd az összes optimalizálva lesz az új rendszerünkben. Az új programok az új processzorhoz is optimalizálva lesznek. Az iPhone az erős processzorának köszönhetően villámgyors képmegjelenítést biztosít majd.

De nem az operációs rendszer fogja eladni a telefont, hanem presztízs. Bár ez a mézes madzag sem húzható sokáig a piacon és a vásárolók között, mert az Apple kezdi elveszíteni azt a varázsát amit régen még tudott. Elegancia, kényelem, biztonság, szépség. Ennek vége, hiszen a telefonok egyformák, és a többi készülék is amit kiadnak.

Az iPaden tesztelt operációs rendszer stabil működést mutat és a teljesítmény és az akkumulátor is kielégítő. De a lagg és akadozás itt is tapasztalható. Az iPad fejlesztése más utakon folyik mint az iPhone, de nyilvánvaló ezek a kisebb problémák később javítva lesznek, a gördülékeny működés jegyében.

The Verge
nincs még hozzászólás