Ingyenes lett a Skype csoportos videocsevegése

2014. április 28.
9081
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Hétfő délután a Nokia mobilos divíziójához hasonlóan a Microsoft kezében lévő Skype váratlanul bejelentette, hogy a szolgáltatásával immáron bárki és ingyen folytathat csoportos videocsevegéseket.

A lehetőség eddig csak a prémium előfizetők számára volt elérhető, a funkcionalitás ingyenessé tételével megszűnt az opcionális extra csomag.

A Skype kliensszoftver Windows és Mac OS X operációs rendszereken futó változataival, továbbá az XBOX One-os verziójával igénybe vehető csoportos videocsevegéssel egyszerre akár 10 fő is lehet a vonalban, bár a tipikus sávszélességeket ismerve a Microsoft szerint érdemes 5-re korlátozni a résztvevők számát. Továbbá érdemes megemlíteni, hogy az új Windows 8-as Skype, jóval éhesebb a sávszélességre, mint a 7-esre szánt testvére.

Természetesen a Skype segítségével továbbra is lehet nemzetközi mobil- és vezetékes hívásokat indítani, a funkcionalitás fizetős maradt. A tájékoztatás nem tért ki a Skype motivációjára, ám feltehetően a Google Hangouts ingyenes csoportos videocsevegése bírta rá az illetékeseket a saját megoldásuk díjtalanná tételére.

via Skype
nincs még hozzászólás