Indiában épül a világ legnagyobb megújulóenergia-parkja, ami 16 millió háztartást fog ellátni

2024. április 17.
23.1321
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az indiai Khavda-ban épült meg a világ legnagyobb zöldenergia-farmja, mely a tervek szerint nem csak egy hatalmas napelemfarmból fog állni, hanem itt fognak megépülni az ország legnagyobb szárazföldi szélturbina-generátora is, a teljes rendszer várhatóan 2029-re áll fel.

A Gudzsarát államban található napelemes park becsült csúcskapacitása meghaladja majd a 30 GW-ot, de jelenleg még csak mintegy 1000 MW mennyiségű napenergia-kapacitást kapcsoltak be - ez körülbelül 2,4 millió napelem modul telepítését jelenti. A napelempark 538 négyzetkilométeres területen helyezkedik el, ehhez jönnek majd a szélturbinák a későbbiekben. Amint a megújulóenergia-park eléri a maximális kapacitását, akkor 16 millió háztartást tudnak majd tiszta árammal ellátni.

Mindez azt jelenti, hogy 58 millió tonnával kevesebb szén-dioxid kerülhet majd így a légkörbe. Mindezek mellett becslések szerint 15 200 új munkahely is létre fog jönni a projektnek köszönhetően. India nagyon ambíciózus célokat tűzött ki maga elé, 2030-ra a teljes villamosenergia-szükségletének 40 százalékát szeretnék megújuló energiából fedezni.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete

Nem semmi basszus! meglepett smiley

válasz erre

petrovicsz

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Brutális ! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Woooooow! meglepett smiley Ez komoly.

válasz erre