Íme Svájc önállóan járőröző, kétkerekű biztonságiőr-robotja

2023. május 29.
4.9031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Itt van egy újabb terület, ahol alkalmazni lehet a robotokat, ugyanis a svájci Ascento startup vállalat fejlesztett egy olyan kétkerekű robotot, mely képes önállóan járőrözni, kifejezetten telephelyek őrzésére készítették és már a Securitas AG biztonsági cégnél sikeresen tesztelték is.

A különleges járőr robot képes arra, hogy nagy területet bejárjon, hőérzékelővel van felszerelve, valamint egy 360 fokban forgatható kamerával és LED világítással, ezen felül pedig mikrofon és hangszóró is van rajta, így a robotot felügyelő személyzet kommunikálni tud akár a behatolóval is. A robotba egy felhő alapú mesterséges intelligencia van beszerelve, előre betanított útvonalon közlekedik.

A robotnak meg lehet tanítani azokat a helyeket, ahol fokozottan figyelnie kell. A kétkerekű biztonságiőr érzékeli a nyitva hagyott ajtót, kaput vagy ablakot, ilyenkor riasztást küld a kezelőinek. A robot nagyon masszív kerekeket kapott, melyekkel képes lépcsőkön is fel- illetve lemászni, de a hó és az eső sem akadály a számára. Az Ascento vállalat szerint a jövőben költséghatékony megoldás lesz a robot nagyobb telephelyek, raktárak őrzésére.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 18 napja

Frankón aranyos.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 19 napja

Nem túl rémisztő biztonsági robotnak... röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 19 napja

Ügyes kis cucc. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 19 napja

Hát ez cuki. röhögő smiley

válasz erre