Íme az első teljesen mesterséges intelligenciával hajtott autó, ami még driftelni is tud a havon

2024. április 02.
10.2111
csirkee profilja, adatai
csirkee
A kínai elektromos autógyártó vállalat, a Geely bemutatta első az autonóm vezetési technológia forradalmi vívmányát, a teljesen mesterséges intelligenciával hajtott vezető nélküli autót, mely képes sodródni, driftelni a havon és a jegen úgy, mint egy profi versenyautó-pilóta.

A Weibón közzétett videó jól demonstrálja, hogy mire képes a Geely Auto vállalat új technológiája, mely képes lenne felvenni a versenyt egy profi sofőrrel is. A tesztjármű képes volt vezető nélkül navigálni és önállóan sodródni jeges körülmények között. A vállalat új MI-vel ellátott digitális alváztechnológiája minden eddiginél pontosabb és biztonságosabb autonóm vezetést kínál.

A technológia egy kifinomult észlelési algoritmust, foglal magába, mely szoftver- és hardverkomponensekkel is integrálva van. Ezek az elemek szinergikusan egy átfogó rendszert alkotnak, amely képes a jármű állapotának valós idejű észlelésére és előrejelzésére, hasonlóan egy professzionális vezető képességeihez. Ezen túlmenően, az autó "steer-by-wire" rendszere lehetővé teszi a sodródási irány pontos szabályozását, ezredmásodpercek alatt elvégezhető beállításokkal.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy ez a technológia mikor kerülhet forgalomba, még sok tesztre van szükség ahhoz, hogy hétköznapokban is alkalmazni lehessen. A tesztről készült videót az alábbi linken lehet megtekinteni.
4 hozzászólás

techiii

2 hete és 1 napja

Félelmetes ahogy megy az autó.

válasz erre

betyár

2 hete és 1 napja

Komolyan mondom rémisztő, ahogy tekeri a kormányt.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hete és 2 napja

Amúgy nagyon keményen tolja! röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

2 hete és 2 napja

Amilyen bal**** söfőrök vannak az utakon, ez nem is olyan rossz ötlet. röhögő smiley

válasz erre