Advertisement

Íme a Honda új autonóm robotja, ami kifejezetten építkezésekre lett tervezve

2023. március 07.
4.2151
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az autóiról ismert márka a közelmúltban bemutatta immáron harmadik generációs Autonomous Work Vehicle (AWV) rendszerrel ellátott autonóm robotjárművét, mely képes akár két raklapnyi nehéz anyagokat szállítani munkaterületeken emberi segítség nélkül.
Advertisement

A Honda AWV egy autonóm robotjármű, ami sokat fejlődött elődjéhez képest, ugyanis ezzel a verzióval már nagyobb méretű, valamint több mint 900 kg súlyú tárgyakat is lehet szállítani vele emberi beavatkozás nélkül. A jármű 16 km/h sebességre is képes, akkumulátor kapacitása pedig eléri a 10 órát, a robot 45 km tud megtenni ez idő alatt. Mindezek mellett jobb érzékelőket is kapott, hogy kikerülje az akadályokat.

A Honda robotot lehet önállóan vagy távirányítóval is működtetni, a vállalat elsősorban építkezésekre szeretné ajánlani. Található benne egy GPS, radar, LiDAR és a kameratechnológiák, valamint egy felhőkapcsolat, melynek köszönhetően tablettel is irányítható. A tesztek során több jármű tudott együtt dolgozni, meghatározott útvonalon szállították az építőanyagokat. A robotot élőben először a márciusi Las Vegas-i építőipari kiállításon lehet majd kipróbálni.

Nézd nagyban ezt a videót!Advertisement
3 hozzászólás

Reptereken biztos nagy pályafutása lesz.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hete és 1 napja

Újabb sci-fi.

válasz erre

Mordorer

3 hete és 1 napja

Menő kis cucc!

válasz erre