Íme a biztonsági kamera, ami paintball golyókkal támadja meg a betörőket

2024. április 22.
4.3721
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az otthoni kamerák többsége csak arra képes, hogy rögzítse a betolakodókat, vagy bekapcsolja a riasztót, amitől manapság már nem nagyon ijednek meg a betörők, ám itt a PaintCam Eve-nek nevezett újgenerációs otthoni biztonsági kamera, ami képes paintball golyókkal elriasztani a betörőket.

Egy szlovén startup vállalat mutatta be nemrégiben új mesterséges intelligenciával hajtott biztonsági kameráját, amely paintball fegyverként is szolgál, hogy elriassza a potenciális betolakodókat. Az új eszköz a hónapban jelenik meg a Kickstarteren, mely arcfelismeréssel rendelkezik, továbbá automatikus célmegjelölést és mesterséges intelligencia alapú döntéshozatalt kínál.

A kamera festékgolyókat lő ki, amennyiben olyan személyt vagy állatot lát, amit nem ismer és nem tartja be a figyelmeztetéseket. A cég azt is állítja, hogy a rendszer egyes verziói képesek lesznek azonosítani a háziállatokat, bár ez pontosan mennyire lesz megbízható, vagy hogy kilövi-e az udvarra tévedő kóborokat, az még kérdéses. A PaintCam valódi specifikációit nem osztották még meg, így nem tudni, hogy pontosan milyen kamera van benne, de éjjel is képes látni.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Kisfaludy82

3 hónapja, 4 napja

Óriási! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 4 napja

Ez igggeeeeeeen! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 4 napja

Nagyon kemény cucc! röhögő smiley

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 4 napja

*****nagy! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre