Így segíthetsz az Ubuntu Mate fejlesztőinek a bugfixben

2017. augusztus 19.
4.1021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Martin Wimpress és az Ubuntu Mate mögött álló fejlesztői csapat egy kritikus hibát tárt fel a GVFS-ben (Gnome Virtual File System), aminek a fixálása érdekében a felhasználók segítségét is igénybevennék.

A hiba nincs limitálva az Ubuntu Mate 16.04 LTS verziójára, mivel a Caja fájl menedzser egy open source szoftver és rengeteg egyéb másik másik projekt is előszeretettel használja, sőt az információk alapján a Nautilus is érintett.

A probléma fájl manipulációkor lép fel, így ha egy nagyobb, 1GB feletti fájlt szeretnénk egyik mappából a másikba áthelyezni, a kezelő működési sebessége folyamatosan lecsökken, egészen addig, míg végül megfagy vagy összeomlik, sok esetben a felhasználónak kell kilőnie a processzt.

A kérés pedig a fenti munkafolyamat elvégzése felhasználói részről, és amennyiben a hiba megismétlődik, nagy valószínűséggel amúgy igen, a folyamat leállítását követően a terminálba az alábbi parancsot írjuk be: sudo apt update && sudo apt install gvfs/xenial-proposed.

Ezután ki kell jelentkezni majd vissza, megismételni a fájl manipulációt és ha most már nem jelentkezik a hiba, az alábbi oldalon hagyjunk egy rövid visszajelzést a fejlesztőknek.
3 hozzászólás

Lurko

6 éve, 3 hónapja és 14 napja

A Linux Mint 18.1 és 18.2 is ugyanezt ezt a hibát adja nálam. 1GB fölött iszonyúan belassul. 5-10GB méret felett lehetetlen a másolás. Szégyen nem szégyen, de ilyenkor vissza kell váltanom Win10-re, különben nem tudok másolni.

válasz erre

VDemon

6 éve, 3 hónapja és 15 napja

Én is szinte mindig mindent azonnal küldök be ha hibát találok, de jó hogy van külön felület erre.

válasz erre

Levi87

6 éve, 3 hónapja és 16 napja

Én amúgy is mindig mindent riportolok ami hiba.

válasz erre