Így nézhet majd ki a felhasználói Windows 10

2014. december 14.
6231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Közzétették a Windows 10 Technical Preview 9901-es számú (nem nyilvánosságra szánt!) buildjét, mely már több, a felhasználóknak szánt funkcióval is rendelkezik.



A képernyőképekről rögtön szembetűnik a keresés gomb helyett jelen lévő keresősáv, vagy, amit (vagy akit) még könnyebben felismerhetünk: Cortana.

A Windows Phone 8.1-ben bemutatott virtuális asszisztens a Windows 10-ben is helyet kap majd és feltételezhetően hasonlóan működik majd, mint mobilon.

Jól látható, hogy a keresés ablak már nem egészen tűnik egy külön alkalmazásnak, mint a Windows 10 korai változataiban. Itt már egy kevésbé széles, de inkább magas kis "sávban" kap helyet a keresés funkció és ez valószínűleg a keresősávba való kattintáskor már meg is jelenik, Cortanával a fejlécben.



További érdekesség, hogy a Charms bar ismét felbukkant az egyik képernyőképen, ami azt jelentheti, hogy ez a funkció a táblagépeken továbbra is elérhető lesz (jobbról befelé pöccintünk és megjelenik) - az eddigi Windows 10 verziók elsősorban a normál asztali környezetre voltak csak "optimalizálva".



Ha vetünk egy pillantást az asztali környezetre is, akkor láthatjuk, hogy már kezd kiforrni a modern (metro) alkalmazások megjelenítésének módja is: az ablakkeret a Riasztások alkalmazással már nagyjából összhangban van, valamint a modern alkalmazások felugrói saját ablakot kapnak, mint a hagyományos asztali alkalmazásoké. A megnyitott (modern?) alkalmazások a tálcán a Windows 8-cal ellentétben nem egy picit üveges hatású, hanem egy szolid kék (ez persze biztosan témafüggő) színű kitöltésű keretet kapnak.

A zárolási képernyőn még ugyan nem vettünk észre változásokat, de azt is bizonyára át fogják egy bizonyos mértékben alakítani.

Állítólag ebben a Windows 10 verzióban már egy új XBox alkalmazás is feltűnt, valamint pletykák szerint a Microsoft egyesíteni szeretné az XBox Zene és Videó áruházát a Windows áruházzal, hogy így mindent egy helyről lehessen majd beszerezni. Hogy ezek közül mi (és hogyan) fog megvalósulni, többet tudhatunk majd meg január 21.-én, a Microsoft Windows 10 rendezvényén, ahol remélhetőleg a mobilos tervekről is beszámolnak majd, valamint kapunk majd egy (legalább hétre-hónapra pontos) dátumot a Windows 10 mobilos fejlesztői előnézetének megjelenésére is.
nincs még hozzászólás