Így még soha nem láthattuk a Hold déli pólusát

2023. szeptember 19.
11.8401
csirkee profilja, adatai
csirkee
Jelenleg csak Indiának sikerült elérnie a Hold déli-pólusát, amivel történelmet írtak, ám van még néhány ország, köztük Amerika, akinek szintén ez a jövőbeli terve, sőt az Artemis III küldetéssel már szeretnének ismét embert küldeni az égitestre, már meg is van, hogy melyik területekre.
 

Az Amerikai Űrkutatási Hivatal Artemis programját tavaly ősszel indította el, amikor sikeresen elérte a Holdat az Orion kapszula, majd visszatért a Földre. A misszió következő fázisában már emberekkel fogják megismételni az Artemis I küldetést, és valamikor 2025-2026-ban az Artemis III küldetés már a Hold felszínén landolhat.

A National Geographic a NASA-val együttműködve megosztott egy soha nem látott, nagy felbontású összetett képet a Hold déli sarkáról. A képek a Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC), a NASA Lunar Reconnaissance Orbiter nevű, 2009 júniusa óta keringő szondával, valamint a ShadowCam által készített fotósorozatból készült. A képen a Shackleton-kráter látható, valamint az a három potenciális leszállási hely, amit megcélozhatnak az Artemis űrhajósai.

Így még soha nem láthattuk a Hold déli pólusát - 2. kép

4 hozzászólás

Ronalddo

2 hete

Kisfaludy82 írta:

Ugyanez jutott eszembe!

válasz erre


válasz erre

Porthos

2 hete

Megtépázott planéta.

válasz erre

Milyen csapzott szegény.

válasz erre