Így falnak fel a tengeri csillagok egy oroszlánfóka holttestet

2022. június 24.
44.4601
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy díjnyertes fotós nemrégiben egy egészen különleges látványt sikerült megörökítenie Kaliforniában a tengerfenéken, ahol több tucat színes tengeri csillag éppen elkezdett elfogyasztani egy oroszlánfóka holtestét, ezt a fotót díjazta most a Kaliforniai Tudományos Akadémia.
 

David Slater vadfotós a Monterey-öböl sekély vizében készítette a különlegesnek számító képet, ugyanis ritkán lehet ennyi tengeri csillagot egy helyen látni, főleg evés közben. Ezeket a tengeri csillagokat denevércsillagoknak neveznek, különböző színben és méretben találhatóak a tengerekben.

Amikor a denevércsillagok táplálékot találnak, a szájukon keresztül kinyomják a két gyomruk egyikét, és emésztőenzimeket bocsátanak ki, amelyek lebontják az ételt, mielőtt elfogyasztják. Ezeknek a tengeri csillagoknak még szimbiotikus férgeik is vannak, amelyek a csillagok testének alsó részének barázdáiban élnek, és a gazdáik által hátrahagyott hulladékkal táplálkoznak. A csillagok és férgeik dögevőként fontos szerepet töltenek be a óceáni ökoszisztémában.

Így falnak fel a tengeri csillagok egy oroszlánfóka holttestet - 2. kép

Fotó: David Slater
3 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 2 napja


válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Elképesztő látvány!

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Szép látvány.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink