Idén visszatért az El Nino, extrém forróságra és szélsőséges időjárásra kell számítani

2023. június 09.
17.5111
csirkee profilja, adatai
csirkee
A meteorológusok és szakértők egy ideje már figyelmeztetnek arra, hogy három év kihagyás után idén visszatérhet az El Nino néven ismert globális időjárási jelenség, amerikai tudósok most hivatalosan is bejelentették, hogy az extrém forróságot és szélsőséges időjárást okozó jelenség megérkezett.
 

Az El Nino egy természetes éghajlati jelenség, hivatalosan El Nino-Déli Oszcillációnak (ENSO) hívják, ami hónapokig tart, emiatt hatását csak 2024-ben fogjuk érezni, ami az eddigi legforróbb évünk lehet. Ennek hatására az is elképzelhető, hogy a globális átlaghőmérséklet növekedése túllépi a veszélyes határként számon tartott 1,5 fokos mértéket - ideiglenesen.

Az El Nino-jelenség már idén is kezdi megmutatni magát, hiszen Ázsiában tavasszal perzselő hőhullámok voltak, ami a növénytermesztésre komoly hatással volt, Kanadában pedig az eddigi legrosszabb erdőtűzszezonra lehet számítani. A jelenség közvetetten hatással van a gazdaságra is, egyes elemzések szerint ezermilliárd dolláros veszteséget okozhat idén a világgazdaságnak.
5 hozzászólás

Ronalddo

4 hónapja, 4 napja

Hát, nem marad más csak a rommá árnyékolás. Máshogy nem fogjuk kibírni.

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 4 napja

Lassan át kell rajzolni az éghajlati övezeteket...

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 4 napja

Meg fogunk dögleni...

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 4 napja

Jó nagy ****ban vagyunk...

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 4 napja

Szuper jól hangzik..

válasz erre