Idén végre ismét növekedhet az okostelefonok piaca

2024. március 28.
31.9251
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt időszakban folyamatosan csökkent az okostelefonok globális piaca, mely elsősorban az elszabaduló inflációnak és a gazdasági visszaesésnek volt köszönhető, ám a legfrissebb Counterpoint Research előrejelzése szerint 2024-ben a globális okostelefon-szállítás várhatóan 3%-kal emelkedik majd.

A tavalyi év során a globális mobilpiac több mint 4 százalékkal csökkent, a fogyasztók a bizonytalan gazdasági helyzet miatt megszorították a nadrágszíjat és nem költöttek annyit új okostelefonra. Idén azonban végre eljöhet a fordulat, az elemzők szerint növekedni fognak a telefoneladások, köszönhetően a az infláció mérséklődésének és a generatív mesterséges intelligencia integrációjának.

A prémium szegmensben, azaz a 600 és 799 dollár közötti telefonok 17%-os növekedését várják az elemzők. A jelentés szerint a hőn áhított genAI technológia bevezetése és az összecsukható eszközök népszerűsége élénkíteni fogja a keresletet ebben a szegmensben. Az egyik legnagyobb nyertes idén is az Apple lehet, aki a kínai piacra is igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni.
előrejelzése szerint 2024-ben a globális okostelefon-szállítás várhatóan 3%-kal emelkedik majd.'>
3 hozzászólás

petrovicsz

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nincs semmi újdonság. Inkább ez itt a gond.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Engem inkább az árcsökkenés érdekelne. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Azért olyan nagy ****ban szerintem sosem volt.

válasz erre