Ideje búcsút venni a WordPad-től, végleg eltűnik a Windowsból

2023. szeptember 04.
20.7611
csirkee profilja, adatai
csirkee
A WordPad elnevezésű szövegszerkesztő immáron 28 éve megtalálható minden Microsoft Windows rendszerben, ám hamarosan eltűnik, ugyanis a vállalat úgy döntött, hogy a jövőben megszűnteti a szoftvert és helyette a fizetős Word alkalmazást fogja ajánlani a felhasználóknak.

A szövegszerkesztő a Windows 95 operációs rendszerben debütált, utoljára pedig 2007-ben kapott frissítést, így érthető, hogy ideje most már nyugdíjaztatni. A Microsoft egy friss bejegyzésében árulta el, hogy a WordPad nem kap több frissítést a jövőben és kikerül a Windows megjelenésekből is, helyette lehet majd Word-öt használni vagy más szövegszerkesztőket.

Természetesen akinek régi rendszere van, az továbbra is el fogja érni, ám a Microsoft Windows 12-ben már egészen biztosan nem lesz benne. Valószínűleg ennek sok felhasználó nem fog örülni, de nyilvánvalóan el kell engedni ezt a szövegszerkesztőt, hiszen manapság már rengeteg alternatíva várja az embereket, elég csak például a LibreOffice-ra gondolni, mely egy ingyenes szoftver.
4 hozzászólás

Kozlegeny

9 hónapja, 1 hete és 2 napja

Harder írta:
Micsoda veszteség. röhögő smiley
Próbálták már script-et írni word-ben?

válasz erre

Porthos

9 hónapja, 1 hete és 5 napja

Mekkora ****rágó a mikroszoft baszki. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

9 hónapja, 1 hete és 6 napja

Elég merész lépés egy eleve fizetős oprendszer esetében. röhögő smiley Nem baj, van egy csomó NAGYON jó alternatíva.

válasz erre

Harder

9 hónapja, 1 hete és 6 napja

Micsoda veszteség. röhögő smiley

válasz erre