Az űrbéli hústermesztést vizsgálják jelenleg a Nemzetközi Űrállomáson

2022. május 01.
50.6741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Egy jó ideje szeretné az emberiség kolonizálni az űrt, azonban mint minden élőlénynek a létfenntartásukhoz, nekünk is élelemre van szükségünk, így a növénytermesztési kísérletek után, most arra kíváncsiak a kutatók, hogy a hússzövet képes-e növekedni egy ilyen közegben.
 

A kísérletet az Aleph Farms, egy izraeli cég álmodta meg, amely a sejtekből történő hústermesztésre specializálódott, és amelyet az első, kizárólag magánemberekből álló űrhajóscsapat hajt végre. A szkeptikusok szerint azonban ez a módszer még nem képes megállni a saját lábán.

Az űrben való hústermesztésnek van még pár hátulütője is, ilyen például a sterilitás kérdése és Zvika Tamari, az Aleph Farms űrprogramjának vezetője a súlytalanságot is ide sorolta, hiszen korábbi tudományos vizsgálatokból tudjuk, hogy a fiziológia és a biológia nagyon másképp viselkedik mikrogravitációs környezetben.

A Nemzetközi Űrállomásra a reménybeli űrhúst és az annak fejlődéséhez szükséges minden alapnyagot már leszállították április 8-án egy SpaceX rakétával, lassan pedig szállítják is őket vissza, hogy megvizsgálják, miként fejlődtek. Sokan azonban úgy vélik, hogy nem az a lényeg, hogy bebizonyosodik, hogy lehet-e húst tenyészteni az űrben vagy sem, hanem hogy ez milyen hatással is lesz ismételten a környezetre.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 11 hónapja és 17 napja

Hát nem tudom, a hús az hús... Biztos hogy a következő generációk már nem így fogják ezt majd fel, de én még a múlt évezred embere vagyok. mosolygó smiley Vagyis majdnem, 2000-es születéssel.

válasz erre

zender

1 éve, 11 hónapja és 17 napja

Mik vannak már bakker! meglepett smiley

válasz erre

techiii

1 éve, 11 hónapja és 17 napja

Az menő lenne egyébként.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 11 hónapja és 17 napja

Elég durva szörny! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 11 hónapja és 17 napja

El nem tudom képzelni, milyen lehet a műhús íze. Megkóstolnám már...

válasz erre

Porthos

1 éve, 11 hónapja és 17 napja

Tök érdekes irányokba mennek ezek a kutatások, de még alig tudjuk elhagyni a bolgyó légkörét..

válasz erre