Hónapok óta nem sikerült kijavítani a HP-eszközök súlyos biztonsági réseit

2022. szeptember 12.
15.6301
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ha valaki most tervez HP notebookot venni, az egyelőre jegelje a tervet, ugyanis szakértők arra figyelmeztetnek, hogy már hónapok óta nem sikerült kijavítani azt a biztonsági rést a HP eszközökön, melyekkel könnyedén feltörhetik gépeiket és ellophatják fájljaikat.

Ez a hiba számos üzleti notebooknál, asztali PC-nél és munkaállomásnál is fennáll, ráadásul nem segít az operációs rendszer újratelepítése sem, ugyanis a hiba a firmware-ben található. A Binarly szerint a vállalat összesen hat sebezhetőséget talált: hármat 2021 júliusában, hármat pedig 2022 áprilisában, amelyek mindegyike a System Management Module (SMM) memóriasérülés sebezhetősége.

Bár a márka adott ki BIOS-frissítést, de nem minden termékéhez, így például ezek a hibák fennállnak olyan készülékek esetén, mint például az Elite, Zbook vagy ProBook sorozat. A gyártó egyelőre nem kommentálta, hogy mikor érkezik javítás azokhoz az eszközökhöz, melyeket továbbra is érint a probléma, és továbbra is komoly biztonsági kockázatnak vannak kitéve.
4 hozzászólás

betyár

3 hete

Az kellemetlen nagyon.

válasz erre

Porthos

3 hete

Nincs elég ember biztos.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hete és 1 napja

Chiphiány.

válasz erre

Mordorer

3 hete és 1 napja

Sosem értettem a nagy HP imádatot. Kétszer volt HP géme, mindkettő egy rakás **** volt, két év után belassul, meghal.

válasz erre