Hónapok óta megtalálható trójait távolítottak el a Play Store-ból

2017. június 09.
3.4151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Egy meglehetősen undok plusz makacs trójai vírus volt a Google Play Store-ban, amelyet szerencsére a cég már eltávolított, de mindehhez közel három hét kellett, így vélhetően akadnak páran, akik a kártevő csapdájába estek.

A trójait Roman Unuchek fedezte fel, aki amúgy a Kapsersky Lab malware analitikusa, és épp az új vírusok monitorozásáért felelős szoftvert használta, miközben felbukkant a Dvmap névre keresztelt programkód.

Ez május 19-én történt, de Unuchek csak 25-én publikálta a felfedezését a Google felé, miután 100%-osan meggyőződött arról, hogy valóban vírusról van szó. A trójait egy colourblock névre keresztelt addiktív puzzle játékban találta, amit a Play Store statisztikái alapján alig 6-7 tucat felhasználó töltött le, így az elterjedés kockázat is alacsonyan maradt.

Ennek ellenére arra gyanakodnak, hogy a Dvmap már korábban, nagyjából valamikor márciusban kerülhetett a piactér területére, amely a letöltést követően képes volt root hozzáférést biztosítani saját maga számára, majd pedig kártékony kódot implementálni az Android system könyvtárába, de szerencsére mostanra Google megoldotta a problémát.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 4 hónapja és 19 napja

Hogy jutnak ezek be a Storeba? meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 4 hónapja és 20 napja

Viszonylag gyorsan észrevette valaki!

válasz erre

Mordorer

7 éve, 4 hónapja és 20 napja

Jobb későn mint soha. Ez is valami. röhögő smiley

válasz erre