Hogy csináld, hogy jól csináld? Avagy a karácsonyi téboly..

2013. november 15.
5981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Manapság a szülők dolga nem egyszerű, ha jönnek az ünnepek, főként, ha gyerkőc már kiskamasz és behálózza az elektronika.

Ők már nem hisznek a régi mesékben, melyek nem is olyan rég körül lengték a decemberi készülődést.  Viszont nagyon is látják, mi a trendi, mi az, amitől a srácok között menő lehet, a csajok pedig veszettül irigyelni fogják. De mit is tegyen Anyu, akinek mégis csak az a legfontosabb, hogy a lázadó lurkó arcára egy kis mosoly mellett meglepetést is csempésszen Szenteste? Kemény kérdés ez, elnézve a kínálatot és a pénztárcánk adta lehetőségeket. S ha még megfűszerezzük azzal a ténnyel, hogy újnak, és elektronikusnak, és lehetőleg kicsit virtuálisnak kell lennie máris kész a gordiuszi csomó. Először is, ne a kínálatot nézzük meg.  Pláne, ha nem vagyunk elvetemült számítógép mániákusnak beállítva. Kezdő lépésként hozzáláthatunk finoman puhatolódzni a csemeténél, mi is az, ami manapság a számítógép elé láncolja? Beszélgetés közben nem árt jegyzetelni, mert lehet, hogy olyan információ áradatot kapunk, hogy csak kapkodjuk a fejünket, hogy most miről is beszél az utódunk.
 
No para! Ha szerencsések vagyunk, Apa érti azt, amit hallottunk, és le is fordítja Nekünk. Ha megvan a kiindulópont, akkor szigorúan párunkkal, kéz a kézben hozzunk döntést. Ez az óvintézkedés fontos lépés lehet, mielőtt a pénztárcánkért nyúlnánk. Legyen az a játék esetleges folytatása, kiegészítője, ne próbáljuk az első nagy-áruházban beszerezni. Szinte esélytelen. Irány a világháló! Érdemes időben elkezdeni a felderítő munkát, mivel a számítástechnikai webáruházak is akciókba kezdenek. Ami a segítségünkre lehet, sőt! Nyugodtabb kommunikációt tesz lehetővé mind az eladó, mind a vevő részére a netes kérdezz-felelek.  Ha gyerkőcünk nem igazán ?játékos? beállítottságú, akkor érdeklődhetünk az iránt, hogy nincs-e szüksége új monitorra, fülesre, vagy bármi egyébre, amivel kicsit "fullosabb" lehet a masina kívülről? Videó-kártya, és egyéb belső alkatrészek említésénél ismét kérhetjük párunk vagy hozzáértő ismerősünk segítségét. Ha csak külsőleg kozmetikázzuk a gépet, nyugodtan kérjük ki a gyermek véleményét, hogy tuti jól döntsünk. Ettől, még nem fog oda lenni a karácsonyi hangulat, de az öröm garantált. Ha a kívánságlistán mondjuk, egy "új mobil" felirat virít, az eljárás hasonló. Persze, a legújabb a legmenőbb. Naná, hogy a szolgáltatók is erre hegyezik ki az eladási marketinget. Tehát ismét egyeztessünk a lista írójával, kössünk kompromisszumot. A gyerek meg fogja érteni, ha partnerként vonjuk be a döntésbe, és nem csak oda vágjuk, hogy nem veszem meg és kész! Mi több, ha megkérjük, kicsit kutakodjon a világhálón, ezzel is könnyítve a beszerzést, még élvezni is fogja a dolgot. S mivel apró kiegészítők garmadájától roskadoznak az üzletek polcai, szinte minden korcsoportnak, és ízlésvilágnak, ezért egy kis odafigyeléssel, tudunk majd meglepetést is okozni, úgy hogy a kis kamaszunk szíve is bele remeg majd. Ez a pár jó tanács, csak gyenge előszele annak, amit én karácsonyi tébolynak nevezek, de remélem, ha segítséget nem is, de egy kis iránymutatást sikerült nyújtanom.
nincs még hozzászólás