Hivatalosan is bemutatkoztak a Pixel 8 és Pixel 8 Pro készülékek

2023. október 05.
15.0541
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt hónapokban már rengeteg információ derült ki a Google legújabb csúcskészülékeiről, melyek a tegnapi nap során hivatalosan is bemutatkoztak a Made By Google 23' eseményen, így most már az is kiderült, hogy milyen áron vásárolhatjuk meg, valamint elstartolt az Android 14.

Az új Pixel 8 és Pixel 8 Pro készülékekben már Google Tensor G3 lapkakészlet dolgozik, mindezek mellett a vállalat megerősítette, hogy hét évnyi szoftvertámogatást biztosít rájuk - az Apple általában 5 évnyi támogatást szokott adni. A Pixel 8 6,2 hüvelykes Actua kijelzővel rendelkezik, amely 42%-kal fényesebb, mint a Pixel 7 kijelzője, három színben lesz kapható.

A Pixel 8 Pro 6,7 hüvelykes QHD+ felbontású 120 Hz-es LTPO OLED kijelzőt kapott, a készülék hátoldalán egy új hőmérséklet-érzékelő található, amivel nem csak a bőrt, hanem más tárgyak hőmérsékletét is mérhetjük. Három kamera található a hátoldalon, egy 50 megapixeles, optikai képstabilizátorral és fázisdetekciós autofókusszal szerelt, széles látószögű kamera, egy 48 megapixeles ultraszéles és egy szintén 48 megapixeles 5x optikai, valamint 30x Super-Res digitális zoomra képes telefotó.


Az alapmodell hátoldalán egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamera kapott helyet, valamint egy elsődleges, 50 megapixeles és 8x Super-Res zoomra képes egység. Továbbá kapott egy 4575 mAh kapacitású akkumulátort. Mindezek mellett a Pixel 8 készülékek rengeteg fotós trükköt tudnak, a Photo Unblurral hátteret homályosíthatunk, a Magic Eraserrel elemeket lehet eltávolítani a képekről, mind-mind mesterséges intelligenciával dolgoznak.

A Google Pixel 8 799 eurós (311 ezer forintos) áron indul, a Pixel 8 Pro modell pedig 1099 euróba (428 ezer forint) kerül. Az előrendelés már meg is indult külföldön, az alapmodell mellé jár egy Pixel Buds Pro fülhallgató, a Pro készülék mellé pedig egy Pixel Watch 2 okosóra.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hát.... nem egy hűha...

válasz erre

Ronalddo

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Iszonyat rusnyák. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ez a hőmérő érdekesnek tűnik. meglepett smiley

válasz erre