Hihetetlen, de 2024-ben végre helyesírás-ellenőrzőt kap a Windows Jegyzettömb

2024. március 22.
32.4221
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Windows egyik legismertebb jegyzetelő alkalmazása, a Jegyzettömb, mely az elmúlt évek alatt nem sokat változott, de mégis hiányzott belőle egy alapvető funkció, ez pedig a helyesírás-ellenőrzés volt, ám szerencsére most végre ez is belekerül a programba.

A Microsoftnál már nem először fordul elő, hogy egy alapvető dologra éveket kell várnia a felhasználóknak és ez most sincs másképp a beépített jegyzetelő alkalmazással sem. A vállalat bejelentette, hogy a Jegyzettömb (más néven Notepad) végre megkapja a helyesírás-ellenőrző és az automatikus javítás funkciókat. Így ha valaki rosszul írna valamit a jegyzetébe, akkor az alkalmazás ki fogja javítani.

Ahogy azt már más alkalmazásokban megszokhatta az ember, itt is alá fogja húzni, ha valami tévesen lett leírva és természetesen ajánl nekünk helyette más szavakat. A Microsoft gondolt arra, hogy a logfájlok és kódokat tartalmazó jegyzetek esetén ne jelenjen meg a helyesírás-ellenőrző. Az új funkció a Jegyzettömb 11.2402.18.0 verziójával lesz majd elérhető hamarosan, de első körben csak a Windows Insiders programban résztvevők élvezhetik.
4 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Reméljük jobb lesz mint az Apple autocorrectje. röhögő smiley

válasz erre

betyár

3 hónapja,

röhögő smiley azért ez nevetséges.

válasz erre

Fikarc

3 hónapja,

Éljen 2024, a nagy megoldások éve! röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

3 hónapja, 1 napja

Jobb későn mint soha! röhögő smiley

válasz erre