Hatalmas biztonsági hibák az Apple-nél

2014. február 25.
9591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Nemcsak az iPhone-ok és az iPadek sebezhetőségére derült fény, a Safarin keresztül a Macek is érintettek.

A pénteken nyilvánosságra került probléma tulajdonképpen egy biztonsági rés, amely lehetővé teszi, hogy illetéktelenek hozzáférjenek az Apple eszközökről küldött levelekhez és egyéb megosztott adatokhoz.

Az almás cég első bejelentése szerint azonnal szükség van egy szoftverfrissítésre a hiba megoldásának érdekében, azonban azóta kiderült, hogy a Safarin keresztül a Macek is sebezhetővé váltak ? írja a Huffington Post.

A védelmi hiba a következő veszélyt hordozza. Ha egy Apple-felhasználó nyilvános wifihálózatra csatlakozik, akkor a többi hálózatra csatlakozott személy átállíthatja mondjuk a levélküldés biztonsági beállításait. Vasárnap  Ashkan Soltani biztonsági szakember bejelentette, hogy azonosítottak egy kódsort, amely miatt az OS X operációs rendszert futtató Maceken a Calendarhez, a Facetime-hoz, a Keynote-hoz, Twitterhez, a levelezőprogramhoz és az iBookshoz is hozzáférhetnek hekkerek. Soltani azt is hozzátette, hogy a frissítéseket telepítő alkalmazásban is megtalálható a biztonsági rés, tehát a gyártó részéről azonnali és hatásos lépésekre van szükség.



Az Apple egyik szóvivője a következő nyilatkozatot tette az üggyel kapcsolatban: ?Tisztában vagyunk a problémával, és már el is készítettük a szükséges szoftvert, amelyről hamarosan lerántjuk a leplet.?
nincs még hozzászólás