Három hét és itt a nemzetközi kiberbiztonsági konferencia, a BSidesBUD 2023!

2023. május 05.
24.8301
marco profilja, adatai
marco
Idén immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzetközileg is elismert BSides IT-biztonsági konferencia, ahol a magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók Hollandiából, Franciaországból, Olaszországból, Romániából, Litvániából, Angliából, Németországból és Indiából is.

A 2023. május 25-én a budapesti Lurdy Rendezvényközpontban tartott eseményre összesen 16 előadó érkezik 9 különböző országból, ahol 12 érdekes előadás és 4 nagyobb lélegzetvételű workshop várja az érdeklődőket egész nap.

A helyszínen képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata, valamint a SecurITeam is, , de a konferencián szó lesz többek között hash-alapú anonimizálási protokollokról, macOS perzisztencia technikákról, memory forensics-ről, de a szomszédban zajló háborúban érintett "bot-farmokról" is. A témák között helyet kapnak még a felhőszolgáltatások szuverenitása, a kártékony Google Chrome bővítmények, az antivírus szoftverek kijátszása, és a mesterséges intelligencia kiberbiztonsági kockázatai is.

Az eseményt egyébként mint mindig, most is a 20 éve működő Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi, akik a nemzetközi BSides konferenciák licenszét használják, ami nagy presztízzsel bír az kiberbiztonsági szférában. A BSidesBUD2023 mint mindig, most sem csak azokat az IT-szakembereket várja, akik szeretnének kapcsolatokat építeni, tapasztalatot cserélni, hanem azokat az IT-szakos hallgatókat is, akik érdeklődnek az kiberbiztonság iránt és belekóstolnának a témába.

Ennek mentén a szervezők már több éve létrehozták a Hackademy ösztöndíjprogramot, aminek keretében minden évben több, mint félmillió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára az éves BSidesBUD konferenciára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni.

A BSidesBUD2023-ról bővebb információ a 2023.bsidesbud.com weboldalon érhető el, a jegyeket pedig ezen a linken lehet megvásárolni.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 12 napja

Online nem lesz esetleg?

válasz erre

Levi87

1 éve, 13 napja

Nem hagyom ki! mosolygó smiley

válasz erre

betyár

1 éve, 13 napja

Tavaly jó drága volt a jegy.

válasz erre