Advertisement

Hamarosan munkába állhat az első robotcsapos, aki soha nem megy szünetre

2022. október 23.
4.3201
csirkee profilja, adatai
csirkee
A robotcsapos gondolatra azonnal az eszünkbe jut az Utazók című sci-fi film, melyben Michael Sheen alakította azt a bartendert, aki egészen biztosan soha nem ment ki szünetre és a jelek szerint hamarosan meg is elevenedik a való életben a robot.

A Yanu elnevezésű mesterséges intelligenciával működő autonóm bartender a kiszolgáláson, a fizetésen túl még egy chatboton keresztül szóba is tud elegyedni vendégeivel, akiket felismer és még a kedvenc italaikat is képes megjegyezni. Alan Adojaan a vendéglátásban eltöltött évek során olyan tapasztalatokat szerzett, melyeket a későbbiekben bele tudott építtetni a robotba.

Így jött létre Yanu, melynek tervezése során a mérnökök a Siemens Solid Edge komplex és skálázható digitális tervezőrendszerét használták. A programmal a kutatók rengeteg funkciót tudtak beleépíteni a robotba, amivel még hatékonyabban tud működni. A robot képes akár 100 italt is elkészíteni egy óra alatt és 1200 pohár megtöltésére képes. Alan és csapata olyan forgalmas helyekre tervezik a robotot, mint például repterek, kaszinók vagy szállodák bárjai.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Kisfaludy82

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Amg beszélgetni nem lehet vele az élet ügyes bajos dolgairól, addig nem lesz igazi csapos.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Csaj verzióban jobb lenne.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ajjaj, ha ezt itthon bevezetik....

válasz erre