Hackertámadás ért egy angol vízügyi társaságot

2022. augusztus 18.
20.7881
csirkee profilja, adatai
csirkee
Nem először forduló elő, hogy hackerek olyan vállalatot vesznek célba, mely fontos szolgáltatást végez a társadalomban, most éppen a Staffordshire-i vízügyi társaságot zsarolták meg egy vírussál, ám szerencsére nem okozott fennakadást a vízellátásban.
 

A vállalat egy közleményben megerősítette, hogy kibertámadás célpontjává váltak, de az incidens nem befolyásolta a vízellátást, csupán a vállalati informatikai hálózata szakadt meg. A hacker csoport pénzt követelt azért, hogy ne szivárogtassanak ki belső dokumentumokat, valamint nyilvánosságra hozták azt is, hogy hogyan sikerült betörniük a cég informatikai hálózatába.

A vízügyi társaságnak sikerült hamar reagálniuk és végül nem fizettek semmit a hackereknek. Egy kiberbiztonsági szakértő szerint az Egyesült Királyságban uralkodó aszály miatt a vízszolgáltató vállalatok a kiberbűnözők - különösen a zsarolóvírus-csoportok - célpontjává váltak. Már több csoport állította azt, hogy képesek megváltoztatni a víz kémiai egyensúlyát, de erre eddig nem került sor.
3 hozzászólás

inkognito

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Azért ezek nem túl jó célpontok.

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

****háziak.

válasz erre

Tommy

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ez a legelmebetegebb és leggusztustalanabb dolog, amikor ellátó egységekkel szórakoznak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink