Hackerek támadták meg az Egyesült Királyság szerencsejáték adatbázisát

2016. november 30.
4.2161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Hivatalos megerősítést nyert az a tény, hogy hackerek támadták meg az Egyesült Királyság szerencsejáték oldalát, és a bűntény alkalmával több mint 26 ezer profilhoz fértek hozzá.
 

Az oldal mögött álló cég, a Camelot erősítette meg az eseményt, de rögtön hozzá is tették, hogy mindent megvizsgáltak és semmilyen kár nem érte a felhasználókat. Ennek ellenére mihamarabb változtassák meg jelszavaikat. Kis ellentmondás azért van a dologban, hiszen kicsivel később kiderült, hogy körülbelül 50 profilnál kisebb nagyobb változtatást észleltek. Ezeket, illetve a hozzájuk tartozó online számlákat felfüggesztették és felvették a felhasználókkal a kapcsolatot a további ügyintézés miatt.

Az eset 2 napja történt, de csak most került nyilvánosságra. A szóvivők elmondták, hogy egy rutin biztonsági ellenőrzés folyt, amikor gyanús tevékenységre lettek figyelmesek. Ebben a pillanatban úgy fest, semmilyen érzékeny adat nem került eltulajdonításra, pénz sem volt letétben, hitelkártya adatokat pedig nem tárolnak, így azok biztosan érintetlenek maradtak.
2 hozzászólás

Gólem

7 éve, 10 hónapja és 7 napja

És akkor nem lehet csalni a gépi sorsolásban... Aha... röhögő smiley

válasz erre

Tommy

7 éve, 10 hónapja és 7 napja

Elképesztő mennyi lyuk van ezekben a rendszerekben.

válasz erre