Hackerek pornóvideókkal árasztották el a YouTube-ot

2023. október 04.
14.6761
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt napokban sokan meglepődtek, amikor szörfölni kezdtek a népszerű videómegosztó portálon, többen felnőtteknek szánt videókkal találkozhattak, melyben fullban tolták a szereplők a dolgokat, ugyanis sikerült egy hackercsoportnak elárasztania pornóval a platformot.

A YouTube-nak nagyon szigorú szabályzata van arra vonatkozólag, hogy milyen tartalmakat lehet megosztani és egy nagyon okos algoritmus képes kiszűrni a 18 év felettieknek szánt videós tartalmakat. Azonban hackerek egy csoportjának sikerült túljárnia az algoritmus "eszén", ehhez állítólag csak pár speciális karaktert kellett elhelyezniük a videók címkeadatai között, ami hatástalanította a szűrőt.

Emiatt az algoritmus nem tudta kiszűrni a felnőtteknek szánt tartalmakat és elárasztották vele a platformot. Miután kiderült a hackertámadás, a YouTube azonnal elkezdte ezeknek az illegális tartalmaknak az eltávolítását a webhelyről, ám állítólag még mindig maradt bőven ilyen anyag, ezért a vállalat a felhasználók segítségét kéri. A Googel arra kéri a felhasználókat, hogy jelentsék be a pornó jellegű tartalmakat.
5 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Mekkora amatőr ez a banda te jó iseten.

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Jótét lelkek.

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Többezer fejlesztőjük van és nem képesek ezt a problémát megoldani?

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

LINKET!!!!!

válasz erre

Harder

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

sírok! Hogy lehetnek annyira amatőrök?!

válasz erre