Ha bejön az Apple terve, alig lesz értelme moziba járni

2017. augusztus 21.
3.8191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen elképesztő tervet szeretne megvalósítani az Apple, akik a Bloomberg információi szerint annyira fenéken billentenék a filmipart, amennyire ez csak lehetséges, lévén ha sikerül a tervük, akkor egy újabb dolog miatt vesztené értelmét a moziba járás.
 

A legtöbben ugyanis azért járnak még el moziba, mert az extra élmény - mint amilyen a 3D - mellett idő előtt megtekinthetik normális minőségben a filmet, hiszen a világhálóra kezdetben csak nézhetetlen minőségű változatok kerülnek fel, ami sokak igényét szerencsére még mindig nem elégíti ki.

Bizonyos sikerfilmek esetében nem ritka, hogy hónapokat kell várni arra, hogy otthon megfelelő minőségben nézzük meg, az Apple azonban most több nagy filmstúdióval - többek között a Universallal és a Warnerrel - is tárgyalásokat kezdeményezett arról, hogy jövőre elindításra kerülő streaming szolgáltatásán legkésőbb két héttel a mozikba kerülés után már nézhetők legyenek a filmek.

Hogy a kezdeményezéshez mit szól majd az ipar, az egyelőre kérdéses, hiszen a Bloomberg beszámolói szerint főleg a moziláncok nagyon negatívan fogadták az Apple ötletét, amit maximálisan meg is értünk, még annak ellenére is, hogy az Apple állítólag egy mozijegy többszörösét kérné el azért, hogy a legújabb filmeket a premier után kvázi napokkal már otthon is tökéletes minőségben élvezhessünk.
4 hozzászólás

TEchie

7 éve, 23 napja

Drukkolok hogy összejöjjön nekik, a filmes szekciójuk most is a legjobb, konkrétan minden szinkronos.

válasz erre

Fáraó

7 éve, 23 napja

Nem lenne rossz az alap elképzelés, hisz a legtöbb vidéki városban/falvakban nincs mozi, az utazás meg autó nélkül problémás lehet az esti vetítések miatt...
Ugyanakkor a moziláncokat is meg lehet érteni, főleg hogy a kalózok tuti akcióba lépnének ahogy eddig is tették... Jelenleg is több iTunes-os tartalom kerül fel a netre. mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 23 napja

Ambíciózus terv, HBO-nap sem sikerült.

válasz erre

Porthos

7 éve, 23 napja

Ezt nagyon szeretném. mosolygó smiley

válasz erre