Ha a WannaCry nem volt elég: itt egy új vírus, amely már 250 millió gépet fertőzött meg!

2017. június 08.
3.7121
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Még a WannaCry zsarolóvírust sem heverte ki teljesen a világ, de máris egy újabb elképesztően gyorsan terjedő vírus szedi áldozatait a világon, így a Checkpoint biztonságtechnikai cég hívta fel a figyelmünket a Fireball nevű malware-ra.

A kérdéses kártevő bizonyítottan Kínából érkezett, és eddig a pontig már több mint 250 millió számítógépet fertőzött meg az egész világon. A vírus mögött a leginkább digitális marketingre építő Rafotech nevű cég áll, akik a kártevővel képesek átvenni az irányítást a fertőzött gépek böngészői felett.

A kérdéses kártevő arra alkalmas, hogy a böngészőn belül olyan nem kért bővítményeket telepítsen, amelyek azon túl, hogy drasztikusan csökkenthetik a teljesítményt, mindemellett képesek megnövelni egyes hirdetések nézettségét, sőt további vírusok és kártevők telepítése is kivitelezhető a segítségükkel.

A hírek szerint bár a vírus már a világ minden részére eljutott, a legtöbb fertőzést Indiából, Brazíliából és Mexikóból jelentették, érdekesség pedig, hogy a kártevő a rögzített fertőzések mintegy 20 százaléka céges hálózatokra terjedt ki.

A kártevő ellen a vírusirtók nem nyújtanak védelmet, ellenben könnyen megszabadulhatunk tőle úgy, ha töröljük azokat a bővítményeket a böngészőből, amelyeket nem mi telepítettünk fel, hanem vélhetően a vírus.
4 hozzászólás

Harder

7 éve, 4 hónapja és 21 napja

Mondjuk a malware pont az a verzió, amihez nagyon hülyének kell lenni. Meg is érdemli aki beszopja.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 21 napja

Elnézve milyen országokban hódit... Sok elavult szoftver mellé még felraknak minden kétes szutykot, akkor természetes, hogy aranyélete van az ilyen kártevőknek.

válasz erre

Ronalddo

7 éve, 4 hónapja és 21 napja

Köszi Kína !

válasz erre

mrG

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Eddig Kínából a Tencent, meg hasonló félállami cégek zaklatták az embereket különféle dolgokkal.
Ha valaki feltelepítette windowson, ezzel egyszerűen kipucolható a böngészőből is:
https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

válasz erre