Gyári VPN-nel érkezik majd a Librem 5

2019. április 05.
6.7751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Purism csapata bejelentette, hogy az általuk még fejlesztés és egy kicsit csúszás alatt álló Librem 5 mobil esetén valóban komolyan gondolják a biztonságot, így gyárilag VPN lehetőséggel érkezik majd a telefon.

A VPN technológia nem újkeletű, ráadásul számos megoldás létezik a piacon, köztük van jópár ingyenes licenccel rendelkező lehetőség, ám a Purism csapata a PIA (Private Internet Access) tagjaival szövetkezett.

Ennek értelmében a Debian alapú PureOS-be integrálásra kerül az általuk kínált, anonimitást elősegítő algoritmus annak érdekében, hogy ne csak offline legyen biztonságos a Librem 5, de az online világban is nyugodtan barangolhassunk.

A Purism és a PIA kollaborációja így megvéd majd minket a kéretlen követésektől valamint számos titkosított eszközt kínál majd számunkra annak érdekében, hogy tényleg elbújjunk a nagy testvér szeme elől.
3 hozzászólás

atmaca

5 éve, 5 hónapja és 14 napja

Minek jelenjen olyan hamar meg? Ha hamar megjelenik akkor szutykot adnak ki a kezükből! Nektek a stabilitás a fontos vagy az hogy mindig összeomlik???

válasz erre

TEchie

5 éve, 5 hónapja és 19 napja

Már csak meg kéne jelennie... röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 5 hónapja és 20 napja

Megjelenhetne már... Majd utána csiszolgatják, nem lehet mindent egyszerre.

válasz erre